Nieuws

donderdag 06 juni 2024

Volvo Cars start productie van de volledig elektrische EX90

Volvo Cars is verheugd want de fabriek buiten Charleston, South Carolina, is begonnen met de productie van de EX90, Volvo’s nieuwe volledig elektrische vlaggenschip. De eerste leveringen aan klanten staan gepland voor de tweede helft van dit jaar.

De EX90 breidt niet alleen Volvo’s portfolio van volledig elektrische auto's uit, maar het betekent ook een technologische revolutie voor de onderneming. Het is namelijk de eerste Volvo die wordt aangedreven door core computing technologie, een technologie die een nieuw tijdperk van veiligheid voor Volvo’s mogelijk maakt. De eerste EX90 klantauto die van de lijn in Charleston rolde, was een opvallend model in Denim Blue, bestemd voor een klant in de Verenigde Staten later dit jaar.

“De volledig elektrische Volvo EX90 is het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars, een nieuw tijdperk voor veiligheid, duurzaamheid en mensgerichte technologie,” zegt Jim Rowan, Volvo’s chief executive. “De EX90 wordt met trots geproduceerd in de VS en weerspiegelt onze langdurige betrokkenheid bij onze mensen in South Carolina en de bredere Amerikaanse markt.”

Betrokken bij South Carolina
Volvo Cars' eerste productiefabriek in de Verenigde Staten opende in de zomer van 2018 net buiten Charleston, een van de oudste en meest legendarische steden van het land. Vandaag de dag produceert de fabriek in Charleston de EX90 en de S60 en het heeft de capaciteit om tot 150.000 auto's per jaar te bouwen. De afgelopen jaren heeft Volvo uitgebreid geïnvesteerd in de fabriek. De carrosserie- en spuitafdeling zijn aanzienlijk vernieuwd en uitgebreid, terwijl de fabriek nu ook beschikt over een ultramoderne productielijn voor batterijpacks.Met deze investeringen is Volvo’s productiefaciliteit in de VS goed voorbereid op dit nieuwe tijdperk in zijn nog jonge geschiedenis en het weerspiegelt de langdurige betrokkenheid bij South Carolina en de Verenigde Staten, waar Volvo Cars al bijna 70 jaar actief is via een robuust netwerk van 281 dealers in 47 staten.

Elektrisch en grensverleggend ontwikkeld
De EX90 is gebaseerd op de nieuwe generatie born-electric EV-technologie, met een volledig elektrisch bereik tot 600 km. De EX90 is ontworpen als de veiligste Volvo tot nu toe, met passieve en actieve veiligheidstechnologie en -software van de volgende generatie die wordt aangestuurd door een uitgebreide reeks sensoren. Geworteld in Volvo’s Scandinavische designprincipes biedt de EX90 moderne proporties die de veiligheid, efficiëntie en esthetiek optimaliseren. Dankzij de configuratie met zeven zitplaatsen is hij een perfecte metgezel voor het gehele gezin, vol ruimte, veelzijdigheid en comfort. De EX90 wordt geleverd met een krachtig core systeem, is altijd verbonden en kan in de loop van de tijd worden verbeterd door middel van software-updates. Deze updates worden geleverd door Volvo’s software-engineers, mogelijk gemaakt door AI en geïnformeerd door real-time gegevensverzameling. De EX90 is een bewijs van de wereldwijde engineeringcapaciteiten en bevestigt Volvo’s positie als leider in de voortdurende technologische verschuiving in de auto-industrie.

Info nieuwe Volvo EX90

Terug naar het overzicht